Phablets geen grote bedreiging voor smartphones, tablets nog

Terwijl phablets tegemoet te komen aan een niche groep van consumenten op zoek naar een meer meeslepende gebruikerservaring op een mobiel apparaat klein genoeg om in de palm, zijn ze nu nog steeds van weinig bedreiging voor smartphones of tablets.

Er is momenteel een trend onder leveranciers in ontwikkelingslanden phablets, of een slimme mobiel apparaat met een scherm van meer dan 5 inches, waargenomen Lilian Tay, principal analist bij Gartner. Echter, de phablet niet van plan om ofwel smartphones of tablets in te halen, maar zullen blijven naast elkaar bestaan ​​en dienen een specifieke behoefte, Tay genoteerd.

Haar opmerkingen komen na de lancering van phablets door verkopers op de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas vorige week. Sommige onlangs gelanceerde phablets onder meer de, 6.1 inch scherm Ascend Mate apparaat door Huawei, ZTE’s 5-inch grote S, de, 5-inch display Xperia Z door Sony en LG’s 5-inch scherm Optimus Vu.

De phablet voldoet aan de vereisten en behoeften van een bepaalde gebruikersgroep, die schermen groter dan de gemiddelde smartphone, maar klein genoeg liever passen in een hand of een zak, Tay toegelicht. Deze groep heeft de neiging niet om stem te gebruiken als hun belangrijkste manier van communiceren ook, voegde ze eraan toe.

Toen ze communiceren, doen ze niet over de telefoons te spreken, maar zal berichten via het verzenden; messaging apps, sms’en of het doen van een video-conferencing oproep, wees zij erop. Ze zullen ook willen video’s te kijken, surfen op het internet, en dit apparaat geeft hen een betere manier van interactie of het plegen met behulp van technologie, zei ze.

Bijvoorbeeld, Caritas Sia, een Samsung Note 2 gebruiker, vertelde de website Azië is ze voortdurend op het internet en wil altijd in contact te blijven door middel van sms. “Een groter scherm geeft mijn ogen meer ‘ontspannen’ en een meer meeslepende ervaring als ik het internet te gebruiken op mijn telefoon,” zei ze.

Kleinere tablets onder meer druk, maar de phablet is nog steeds een “nieuwe product”, met Samsung in slaagt om de form factor te populariseren met Noot en Noot 2, vorig jaar, en andere leveranciers neem de tijd om concurrerende producten te ontwikkelen, Melissa Chau, research manager bij IDC’s client-apparaten team, gewezen.

De phablet is ook een differentiatie strategie voor Samsung om zich te onderscheiden van haar concurrenten, omdat het moeilijker is geworden in de smartphone arena om te innoveren, Chau uitgelegd. Andere leveranciers volgen dit voorbeeld omdat ze niet aan gedacht hebben “betere ideeën”, voegde ze eraan toe.

Mykola Golovko, consumentenelektronica analist bij Euromonitor, wees er ook op de phablet was “in wezen een smartphone”. Het is niet een afzonderlijke productcategorie, maar een uitbreiding van smartphones, met het verschil dat smartphones hun schermen, zei.

“Phablets zijn nog te klein zijn om de functionaliteit van tabletten volledig te vervangen voor veel consumenten, en een aanzienlijk deel van de phablet eigenaren zullen nog steeds eigenaar van een tablet,” zei Golovko.

Chau ook toegevoegd terwijl de phablet is in wezen een smartphone, het doet een bedreiging voor tablets met kleinere schermafmetingen zoals het vormen; 7 inch iPad Mini. Phablets hebben alle smartphone en tablet-mogelijkheden in een enkel apparaat het geïntegreerd met een “precies goed” scherm, zodat het de waarde van de kleine scherm tabletten kunnen beïnvloeden, Chau uitgelegd.

Chau merkte ook op bedrijven die op dit moment gebruik van de tablet te maken, zoals logistiek en retail, zou een natuurlijke adopters van phablets. Met Samsung introduceren van een pen, samen met zijn phablet, industrieën die handtekeningen nodig hebben of veel documenten te ondertekenen, zoals verzekeringen en verkoop, zou ook de phablet handig, voegde ze eraan toe.

Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek, hardware, Top accessoires voor je MacBook (september 2016), Social Enterprise; Top 10 apps:? Deze beschikken over de meest downloads tot nu toe dit jaar, hardware; Top 25 accessoires voor je MacBook

Een andere Samsung Note 2 gebruiker Michael Chan, bijvoorbeeld, merkte hij op zijn huidige smartphone over de iPad mini zou kiezen. “Ik heb iets dat past in mijn hand de voorkeur of het zou een heel gedoe brengen het rond zijn,” zei hij.

Niet een kans voor noodlijdende leveranciers, ongeacht of de phablet bedreigt andere categorieën of ontwikkelt zich als een eigen categorie, zou het niet verstandig om noodlijdende leveranciers te springen in deze ruimte zijn, Tay merkte. Veel leveranciers zijn al springen in de phablet markt, en het zal “bloody” vooral omdat het al wordt geleid door marktleider Samsung zijn, legde ze uit.

Golovko overeengekomen, toe te voegen dat het zou moeilijk zijn voor een noodlijdende consumentenelektronica onderneming om het hoofd te gaan aan kop met Samsung, die in staat is om hoge resolutie, laag energieverbruik displays en verwerkers zeer efficiënt te produceren.

“De belangrijkste onderscheidende factor voor phablets is het scherm, zodat bedrijven die uitgebreide weergave productiemogelijkheden hebben de meest succesvolle productlijnen,” zei Golovko.

De omvang van de markt is ook niet groot genoeg voor veel leveranciers, omdat de doelgroep consumenten zijn “niche” – de groep consumenten die genieten van grotere schermen op mobiele apparaten nog wilt zijn in staat om te passen in hun zak, Tay toegevoegd.

Als een leverancier besluit een phablet te lanceren, moeten ze ervoor zorgen dat het is iets anders als gevolg van de potentiële concurrentie op de markt, niet alleen in termen van grootte van het scherm, maar ook user experience, adviseerde ze.

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Top accessoires voor je MacBook (september 2016)

Top 10 apps: Deze beschikken over de meest downloads tot nu toe dit jaar

Top 25 accessoires voor je MacBook