Philippine breedband plannen raakt addertje onder het gras

FILIPPIJNEN – Het plan van de regering om een ​​nationaal breedbandnetwerk (NBN) op te bouwen heeft een belangrijke addertje onder het gras te raken, zoals het verliezen van bieders en betrokken groepen blijven om de legitimiteit van het project in twijfel, ter waarde van circa US $ 330.000.000.

Het project nationale breedbandnetwerk (NBN) gepland was om alle overheidsinstellingen en kantoren te sluiten in het hele land. Echter, controverse ontstond toen de opdracht om de infrastructuur te bouwen werd toegekend aan China’s grootste beursgenoteerde telecom fabrikant ZTE. Waarde van ongeveer US $ 330.000.000, werd de deal in april 2007 ondertekend door de Filippijnse regering ambtenaren en ZTE vertegenwoordigers in Hainan, China.

Echter, een paar uur na de ondertekening, de Filippijnse ministerie van Transport en Communicatie (DOTC) meldde dat de originele ondertekende documenten waren ‘gestolen’. Lokaal nieuws rapporten gewezen op de documenten werden gestolen toen dieven ingebroken in de hotelkamer van een officier van het Filipijnse ministerie van Handel.

De DOTC uiteindelijk meldde dat de soevereine documenten zijn “opgelost”.

De controverse over de ontbrekende documenten opende een sluisdeur van de onderzoeken, met name uit het verliezen van bieders Amsterdam Holdings en Arescom, die zowel beweerde het project werd toegekend zonder een openbare biedingen. Arescom is een US-based fabrikant van breedband en draadloze apparatuur, terwijl niet veel bekend is over Amsterdam Holdings, behalve dat het een Filippijnse bedrijf en een van haar aandeelhouders is Jose De Venecia III. De Venecia is momenteel voorzitter en CEO van Broadband Filippijnen, die breedband diensten levert in het land.

Amsterdam Holdings en Arescom zeiden dat ze offertes ingediend – ter waarde van respectievelijk US $ 242.000.000 en US $ 135.000.000, – die veel lager dan de US $ 330.000.000 prijs die ZTE genoteerd waren, volgens de plaatselijke rapporten.

De controverse is nu gevraagd President Gloria Macapagal Arroyo om een ​​herziening van de gegevens rond de deal te bestellen.

Plaatselijke krant The Philippine Star op maandag zei Arroyo was gedwongen om een ​​recensie te leiden nadat Amsterdam Holdings dreigde “juridische stappen” te verzetten tegen de overeenkomst, die het bedrijf zei was “nadelig” om het land voort te zetten.

Arescom, in een afzonderlijk rapport, zei dat het vraagtekens bij het ontbreken van een openbaar bod voor het project. De controverse had gevraagd Amerikaanse ambassadeur Kristie Kenney, een brief naar de Filippijnse regering aandringen een herziening van het contract te sturen.

Arroyo wil nu het ministerie van Justitie om een ​​grondige evaluatie van het project uit te voeren en haar bevindingen voorleggen aan de Filippijnse Senaat, die vervolgens een eigen onderzoek zal uitvoeren, volgens The Philippine Star rapport.

Filippijnse Senator en de Senaat Minority Leader Aquilino Pimentel, ondertussen, zei dat de regering moet het NBN project helemaal af te schaffen, omdat de deal was “gebrekkig”.

In een verklaring vrijgegeven maandag, de wetgever zei overheid moet het project om “de weg effenen voor een re-bod” te verlaten.

MKB; Video: 3 tips voor het huren Millennials, Enterprise Software; Het grootste geheim in de sociale: Brand communities zijn overal; Big Data Analytics; De smerigste kleine geheim over big data: Jobs, Robotics; Het bouwen van een slimmere robot met diepe leren en nieuwe algoritmen

Pimentel beschreef de controversiële deal als ‘onverdedigbaar en niet de moeite waard zijn in het licht van openbaringen die de voorwaarden zijn grove nadelig voor de overheid “, merkt op dat het contract niet werd onderworpen aan openbare biedingen en in strijd was met Filippijnse wetten.

De senator weerlegde ook de beweringen van de DOTC dat het project was een regering-to-government arrangement dat er geen openbare biedingen vereist.

Te midden van de controverse, ZTE zei dat het blijft onverstoorbaar en zal blijven investeren in de Filippijnen. Het Chinese bedrijf weigerde direct commentaar geven op de NBN project.

Joel D. Pinaroc is een freelance IT-schrijver gevestigd in de Filippijnen.

Video: 3 tips voor het huren van Millennials

Het grootste geheim in de sociale: Brand communities zijn overal

De smerigste kleine geheim over big data: Jobs

Het bouwen van een slimmere robot met diepe leren en nieuwe algoritmen