Spiegeltje spiegeltje aan de wand. Waar is de groenste stad van allemaal?

Het moet je niet schok om te horen dat ik een veel plaatsen voor deze blog. (Dat is een zeer goede zaak voor ideeën, eigenlijk, dus hou ze komen.)

Een trend die ik heb gemerkt is dat veel van wat ik de “echte” green-tech inspanningen en experimenten zullen noemen zijn zeer lokale aandacht. Deze week, bijvoorbeeld, ik heb outreach moesten ongeveer een LED-installatie in milieuvriendelijke kleine Banff (een stad in de adembenemende Canadese Rockies in Alberta)

Hier is een foto van iemand mij gezonden heeft.

kick-off vandaag van een programma Southern California Edison’s aan haar klanten aan te moedigen om te beginnen met behulp van ultra-efficiënte compacte fluorescerende lampen. En ik noemde een-sensor gerichte inzet in Burbank eerder deze week dat het gebruik van de gemeentelijke WiFi maakt.

Zeker, deze projecten zijn opmerkelijk. Maar als het gaat om groene technologie, sommige steden zijn zeker groener dan anderen. En (door de manier) de groenste daarvan zijn niet per se in de Verenigde Staten.

Voor de toepassing van deze column wil ik wijzen op activiteiten gaande in San Jose, Californië, en in Singapore. Wat maakt deze steden de moeite waard te emuleren zijn niet alleen hun eigen activiteiten om het energiegebruik van natuurlijke hulpbronnen te snijden en te behouden, maar de infrastructuur ze zowel de invoering van de ontwikkeling van groene technologieën aan te moedigen.

In het kader van de voorgenomen Green Vision 15-jarenplan, heeft San Jose beloofd om zijn per hoofd van de bevolking energie in tweeën gesneden en naar alternatieve energiebronnen voor 100 procent van zijn elektriciteit. Op dit moment, schone en hernieuwbare bronnen dragen bij 12 procent tot 13 procent van de energie van de stad. Hier zijn een paar lokale dekking.

Collin O’Meara, CleanTech Policy strateeg van de stad, zegt dat er al meer dan 130 “clean tech” bedrijven gevestigd in San Jose, met inbegrip van die die deel uitmaken van de Environmental Zakelijke Cluster. voorgestelde plan van de stad pleit voor de oprichting van 25.000 in clean tech banen en 50 miljoen vierkante voet van groene gebouwen (inclusief nieuwbouw en retrofit).

“Om dezelfde reden de vorige golven van innovatie heb haar vaak dezelfde perfecte storm van inputs voor de economie zijn hier”, zegt O’Meara.

Aan de andere kant van de wereld, Singapore noemt de agenda van de Singapore Green Plan 2012, met een focus op duurzaamheid van het milieu. Een deel van deze push is de ontwikkeling van een Clean Energy and Technology Testbed (onderdeel van het Clean Energy Programme Office). Het idee is dat lokale bedrijven hun technologieën kunnen testen voordat brengen ze naar de internationale markt.

Als onderdeel van haar literatuur, Singapore meldt dat ongeveer 36 procent van de wereldwijde clean tech onderzoek en ontwikkeling wordt naar beneden zijn oorsprong in Azië. Singapore zelf heeft een aantal alternatieve energie projecten, waaronder een nieuw zonne-productie-complex dat Renewable Energy Corp. (een Noors bedrijf) heeft ervoor gekozen om te bouwen in de regio trok. Andere bedrijven die zijn gevestigd projecten zijn er onder andere Duitsland Conergy (in zonne-energie), Australië Natural Fuel (a biobrandstoffen vennootschap) en de Deense Vestas Wind Systems.

Singapore heeft ook een diploma programma in Singapore Polytechnic opgericht specifiek gericht op het aanleren van de technische vaardigheden in verband met schone energie

Dus, waar is de groenste stad van allemaal. Persoonlijk ben ik niet zeker dat het er echt toe doet. Wat er wel toe doet, is dat lokale gemeenschappen en economische ontwikkeling agentschappen zijn leiderschap te tonen wanneer bepaalde federale agentschappen niet. Dus, ik heet u welkom om uw gedachten over de inspanningen die u zien gebeuren over de hele wereld in uw gemeenschap specifiek gericht op groene (of schoon) delen tech-hetzij door beleidsmaatregelen die steden zijn adoptie of door middel van investeringen activiteiten die zij zijn bemoedigend. Of, het beste van alles, misschien zelfs allebei.

Telco’s, TPG geldt om deel te nemen in Singapore mobiel spectrum veiling, veiligheid, VPN verbod ter bescherming van het auteursrecht discriminerend zijn, zullen de gebruikers ondergronds rijden; Innovatie; Self-rijden taxi’s naar gratis ritten aanbieden in Singapore; Banking; Singapore opent lab voor FinTech experimenten

TPG geldt om deel te nemen in Singapore mobiel spectrum veiling

VPN verbieden ter bescherming van het auteursrecht discriminerend zijn, zal ondergronds rijden gebruikers

Zelf rijden taxi’s naar gratis ritten in Singapore bieden

Singapore opent lab voor FinTech experimenten